SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra

RŪGŠTINIŲ IR RŪGŠTINIŲ FERMENTINIŲ SŪRIŲ TECHNOLOGIJA

5/7/2016

0 Comments

 
​Mokymų tikslas  - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių gamybą savo ūkyje.

Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių. 

Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas, VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-

Koordinatorius - Laima Stankeviča (  suris@surininkunamai.lt) ,  8-600-06879

MOKYMŲ TURINYS

I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

- skirtingų rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių pristatymas

- Pieno kokybės reikalavimai rūgštiniams sūriams.

- raugų parinkimas ir pieno brandinimas

- gamybos parametrų ( temperatūra, rūgštingumas Dornic laipsniais, pH)   diagramos ir pagrindiniai gamybos periodai 

- apdžiovinimas ir nokinimas

-  sūrio defektai ir  dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos

- Higiena ir savikontrolės sistema rūgštiniams sūriams. 

II diena. Praktinis darbas ( 5 val) Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

-  skirtingų raugų panaudojimas užraugiant pieną rūgštiniams sūriams. 

-  gamybos schemos ir praktinis įgyvendinimas rūgštinio-fermentinio  sūrio Crotin de chevre ( SN Spira) , rūgštinio sūrio -  varškės sūris ( SN Tikras varškės sūris) gamyba : 

gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.

- sūrių sūdymas ir nokinimas. 

Sūrinės  ir brandyklos vizitas (2 val )

- įranga naudojama rūgštinių  sūrių gamybai

- aptarimas  ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga. 

Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1
0 Comments

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.