Mokymų tikslas - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių gamybą savo ūkyje.
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas, VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-
Koordinatorius - Laima Stankeviča ( [email protected]) , 8-600-06879
MOKYMŲ TURINYS
I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- skirtingų rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių pristatymas
- Pieno kokybės reikalavimai rūgštiniams sūriams.
- raugų parinkimas ir pieno brandinimas
- gamybos parametrų ( temperatūra, rūgštingumas Dornic laipsniais, pH) diagramos ir pagrindiniai gamybos periodai
- apdžiovinimas ir nokinimas
- sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos
- Higiena ir savikontrolės sistema rūgštiniams sūriams.
II diena. Praktinis darbas ( 5 val) Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- skirtingų raugų panaudojimas užraugiant pieną rūgštiniams sūriams.
- gamybos schemos ir praktinis įgyvendinimas rūgštinio-fermentinio sūrio Crotin de chevre ( SN Spira) , rūgštinio sūrio - varškės sūris ( SN Tikras varškės sūris) gamyba :
gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.
- sūrių sūdymas ir nokinimas.
Sūrinės ir brandyklos vizitas (2 val )
- įranga naudojama rūgštinių sūrių gamybai
- aptarimas ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas, VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-
Koordinatorius - Laima Stankeviča ( [email protected]) , 8-600-06879
MOKYMŲ TURINYS
I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- skirtingų rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių pristatymas
- Pieno kokybės reikalavimai rūgštiniams sūriams.
- raugų parinkimas ir pieno brandinimas
- gamybos parametrų ( temperatūra, rūgštingumas Dornic laipsniais, pH) diagramos ir pagrindiniai gamybos periodai
- apdžiovinimas ir nokinimas
- sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos
- Higiena ir savikontrolės sistema rūgštiniams sūriams.
II diena. Praktinis darbas ( 5 val) Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- skirtingų raugų panaudojimas užraugiant pieną rūgštiniams sūriams.
- gamybos schemos ir praktinis įgyvendinimas rūgštinio-fermentinio sūrio Crotin de chevre ( SN Spira) , rūgštinio sūrio - varškės sūris ( SN Tikras varškės sūris) gamyba :
gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.
- sūrių sūdymas ir nokinimas.
Sūrinės ir brandyklos vizitas (2 val )
- įranga naudojama rūgštinių sūrių gamybai
- aptarimas ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1