SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB

RŪGŠTINIŲ IR RŪGŠTINIŲ FERMENTINIŲ SŪRIŲ TECHNOLOGIJA

5/7/2016

0 Comments

 
​Mokymų tikslas  - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių gamybą savo ūkyje.

Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių. 

Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas, VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-

Koordinatorius - Laima Stankeviča (  [email protected]) ,  8-600-06879

MOKYMŲ TURINYS

I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

- skirtingų rūgštinių ir rūgštinių - fermentinių sūrių pristatymas

- Pieno kokybės reikalavimai rūgštiniams sūriams.

- raugų parinkimas ir pieno brandinimas

- gamybos parametrų ( temperatūra, rūgštingumas Dornic laipsniais, pH)   diagramos ir pagrindiniai gamybos periodai 

- apdžiovinimas ir nokinimas

-  sūrio defektai ir  dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos

- Higiena ir savikontrolės sistema rūgštiniams sūriams. 

II diena. Praktinis darbas ( 5 val) Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

-  skirtingų raugų panaudojimas užraugiant pieną rūgštiniams sūriams. 

-  gamybos schemos ir praktinis įgyvendinimas rūgštinio-fermentinio  sūrio Crotin de chevre ( SN Spira) , rūgštinio sūrio -  varškės sūris ( SN Tikras varškės sūris) gamyba : 

gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.

- sūrių sūdymas ir nokinimas. 

Sūrinės  ir brandyklos vizitas (2 val )

- įranga naudojama rūgštinių  sūrių gamybai

- aptarimas  ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga. 

Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1
0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.