Ūkininkai Dalia ir Gintas Baranauskai
Kareivonių km, Varėnos rajonas , +370-606-35562, [email protected]
Visuomeninė veikla: esame Asociacijos "Viva Sol" ir neformalaus susivienijimo "Sūrininkų Namai" nariai.
Sūrininkavimo credo: Noriu daug ko išmokti, dar viskas prieš akis.
7 karvės - vasara 150ltr/ žiemą 100ltr pieno.
Prekybos vieta, adresas, darbo laikas:
Kareivonių km, Varėnos rajonas , +370-606-35562, [email protected]
Visuomeninė veikla: esame Asociacijos "Viva Sol" ir neformalaus susivienijimo "Sūrininkų Namai" nariai.
Sūrininkavimo credo: Noriu daug ko išmokti, dar viskas prieš akis.
7 karvės - vasara 150ltr/ žiemą 100ltr pieno.
Prekybos vieta, adresas, darbo laikas:
- Sūrininkų Namai Dargužiuose. Nuo trečiadienio iki sekmadienio 11-20 val.,
- Tymo turgus, Vilnius, Užupis. Ketvirtadieniais nuo 10 iki 16 val.
- Žirmūnuose, prie Hyper Rimi, kiekvieną penktadienį nuo 9 iki 18 val.
Močiutės.
Retas jau beprisimena senovinį lietuvišką varškės sūrį, kai varškė rauginama šiltoje krosnyje. Dalia atgaivino ir pritaikė seną receptą gamybai šiuolaikiškose sąlygose. Tad sūris rūgštus, trapus, širdies formos, puikiai tinka su bėgančiu šviežiu medumi.
Retas jau beprisimena senovinį lietuvišką varškės sūrį, kai varškė rauginama šiltoje krosnyje. Dalia atgaivino ir pritaikė seną receptą gamybai šiuolaikiškose sąlygose. Tad sūris rūgštus, trapus, širdies formos, puikiai tinka su bėgančiu šviežiu medumi.
Kmynukas.
Tai pusiau saldaus/rūgštaus pieno apdžiovintas arba išdžiovintas sūrelis. Gausiai paskanintas kmynais turi specifinį gaivų skonį. Dažnai perka alaus mėgėjai, planuodami santykį vienas Kmynukas - vienas bokalas alaus.
Tai pusiau saldaus/rūgštaus pieno apdžiovintas arba išdžiovintas sūrelis. Gausiai paskanintas kmynais turi specifinį gaivų skonį. Dažnai perka alaus mėgėjai, planuodami santykį vienas Kmynukas - vienas bokalas alaus.
Agota su krapais arba be jų....
Šis sūris gimė sūrininkių Rasos ir Dalios noru atrasti ne tik originalų skonį, bet ir formą. Tai saldaus pieno sūris, traukintas su rūgščia varške santykiu 1: 1. Masė šiek biri, įvairialypio skonio . Jei skaninama prieskoniais, tai tik išaugintais savame darže ir šviežiai nuskintais. Agota pradžioje vadinosi Rikota-Agota nurodant, kad sūris gimė įkvėptas rikotos gamybos metodų įvairovės ir specifinės formos. Šiandien Agota jau pati džiugina sūrių mėgėją.
Šis sūris gimė sūrininkių Rasos ir Dalios noru atrasti ne tik originalų skonį, bet ir formą. Tai saldaus pieno sūris, traukintas su rūgščia varške santykiu 1: 1. Masė šiek biri, įvairialypio skonio . Jei skaninama prieskoniais, tai tik išaugintais savame darže ir šviežiai nuskintais. Agota pradžioje vadinosi Rikota-Agota nurodant, kad sūris gimė įkvėptas rikotos gamybos metodų įvairovės ir specifinės formos. Šiandien Agota jau pati džiugina sūrių mėgėją.
Karvių pieno Kareivonių sūris.
Kareivonyse gyvena graži Dalytės ir Ginto šeima su keturiais vaikučiais. Šiame kaime gaminamo sūrio galva, sverianti nuo 3 iki 7 kg, simbolizuoja gausumą, dosnumą, švelnumą. "Praeitame" gyvenime šis sūris buvo vadinamas Karvės Galva, kuri keleto valgytojų buvo įvardinta kaip "švelnusis". Tai ilgo brandinimo rūsyje ( 6 mėnesiai ir ilgiau) , į kietąjį pretenduojantis, sūris. Ryškiai geltona spalva, švelni tekstūra ir gaivus kvapas. Norisi ragauti tik jo vieno, nei užkandant, nei užgeriant...
Kareivonyse gyvena graži Dalytės ir Ginto šeima su keturiais vaikučiais. Šiame kaime gaminamo sūrio galva, sverianti nuo 3 iki 7 kg, simbolizuoja gausumą, dosnumą, švelnumą. "Praeitame" gyvenime šis sūris buvo vadinamas Karvės Galva, kuri keleto valgytojų buvo įvardinta kaip "švelnusis". Tai ilgo brandinimo rūsyje ( 6 mėnesiai ir ilgiau) , į kietąjį pretenduojantis, sūris. Ryškiai geltona spalva, švelni tekstūra ir gaivus kvapas. Norisi ragauti tik jo vieno, nei užkandant, nei užgeriant...