SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB
Picture
Ūkininkai Dalia ir Gintas Baranauskai

Kareivonių km, Varėnos rajonas , +370-606-35562, [email protected]

Visuomeninė veikla: esame Asociacijos "Viva Sol" ir  neformalaus susivienijimo "Sūrininkų Namai" nariai.

Sūrininkavimo credo: Noriu daug ko išmokti, dar viskas prieš akis.

7 karvės - vasara 150ltr/ žiemą 100ltr pieno.

Prekybos vieta, adresas, darbo laikas:​
  • Sūrininkų Namai Dargužiuose. Nuo trečiadienio iki sekmadienio 11-20 val.,
  • Tymo turgus, Vilnius,  Užupis. Ketvirtadieniais nuo 10 iki 16 val.
  • Žirmūnuose, prie Hyper Rimi, kiekvieną penktadienį nuo 9 iki 18 val.




Picture
Močiutės.

Retas jau beprisimena senovinį lietuvišką varškės sūrį, kai varškė rauginama šiltoje krosnyje. Dalia atgaivino ir pritaikė seną receptą gamybai šiuolaikiškose sąlygose. Tad sūris rūgštus, trapus, širdies formos, puikiai tinka su bėgančiu šviežiu medumi.

Picture
Kmynukas. 

Tai pusiau saldaus/rūgštaus pieno apdžiovintas arba išdžiovintas sūrelis. Gausiai paskanintas kmynais turi specifinį gaivų skonį. Dažnai perka alaus mėgėjai, planuodami santykį vienas Kmynukas - vienas bokalas alaus.

Picture
Agota su krapais arba be jų.... 

Šis sūris gimė sūrininkių Rasos ir Dalios noru atrasti ne tik originalų skonį, bet ir formą. Tai saldaus pieno sūris, traukintas su rūgščia varške santykiu 1: 1. Masė šiek biri, įvairialypio skonio . Jei skaninama prieskoniais, tai tik išaugintais savame darže ir šviežiai nuskintais. Agota pradžioje vadinosi Rikota-Agota nurodant, kad sūris gimė įkvėptas rikotos gamybos metodų įvairovės ir specifinės formos. Šiandien Agota jau pati džiugina sūrių mėgėją.

Picture
Karvių pieno Kareivonių sūris.

​Kareivonyse gyvena graži Dalytės ir Ginto šeima su keturiais vaikučiais. Šiame kaime gaminamo sūrio galva, sverianti nuo 3 iki 7 kg, simbolizuoja gausumą, dosnumą, švelnumą. "Praeitame" gyvenime šis sūris buvo vadinamas Karvės Galva, kuri keleto valgytojų buvo įvardinta kaip "švelnusis". Tai ilgo brandinimo rūsyje ( 6 mėnesiai ir ilgiau) , į kietąjį pretenduojantis, sūris. Ryškiai geltona spalva, švelni tekstūra ir gaivus kvapas. Norisi ragauti tik jo vieno, nei užkandant, nei užgeriant... 


Powered by Create your own unique website with customizable templates.