SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB
Picture
Ūkininkai Ginta ir Juozas Novikevičiai

Kijutiškių k. Vydenių sen. Varėnos r.
+370-634-94868
[email protected]


Auginame 5 karves. Žiemą primelžiame 50 litrų, o vasarą – apie 100 litrų pieno.


Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai

Sūrininkavimo credo: smagus ūkininkavimas savoj Gimtinėj!

Razumnos sūrio gamintoja Ginta LRT laidoje  „Gimtoji žemė“ (2014 m. lapkričio 28 d. laida):

http://www.lrt.lt/mediateka/laidos/G/65541/gimtoji_zeme

Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:​
  • TYMO TURGUS 
    Vilniuje, Užupyje kiekvieną ketvirtadienį 10:00 – 15:00​ val.

Gintos ir Juozo sūriai

Picture
​Karvės pieno RAZUMNA

​Sūrio pavadinimo kilmė: Razumnos kaimas Baltarusijos pasienyje pasislėpęs po aukštomis liepomis. Po jomis gimusi sūrininkė Ginta Novikevičienė
„razumnai“ pavadino savo karvių pieno fermentinį sūrį.

​Gamybos būdas: sūris gaminamas 2 kartus per dieną, tik iš šviežio pieno. Vos 800 gramų
„bandukė“ brandinama 4-6 savaites. Savo skonių įvairove šiek tiek labiau lietuviškesnis už Žan-Žaką. Puikiai tinka 4 žmonių kompanijai –pavalgę ir laimingi.

Picture
Karvės pieno JAUNUTIS

Fermentinis sūris, brandinamas savaitę laiko. Pačesnakintas ir papipirintas. Labai tinka pagardinti salotas, kiaušinienę, taip pat kaip užkandis prie alaus.


Picture
Karvės pieno KEPTAS sūris

Gaminamas iš šviežio pieno. Gali būti kepamas be prieskonių arba pagardinamas pipirais ir česnaku. Yra kietas, netrupa. Iškeptas be jokių prieskonių, šis sūris tampa tikru desertu valgant su karamele ar spanguolių uogiene. Tai taip pat puikus pasirinkimas vykstantiems į gamtą iškylauti.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.