
Ūkininkai Ginta ir Juozas Novikevičiai
Kijutiškių k. Vydenių sen. Varėnos r.
+370-634-94868
[email protected]
Auginame 5 karves. Žiemą primelžiame 50 litrų, o vasarą – apie 100 litrų pieno.
Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai
Sūrininkavimo credo: smagus ūkininkavimas savoj Gimtinėj!
Razumnos sūrio gamintoja Ginta LRT laidoje „Gimtoji žemė“ (2014 m. lapkričio 28 d. laida):
http://www.lrt.lt/mediateka/laidos/G/65541/gimtoji_zeme
Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:
Kijutiškių k. Vydenių sen. Varėnos r.
+370-634-94868
[email protected]
Auginame 5 karves. Žiemą primelžiame 50 litrų, o vasarą – apie 100 litrų pieno.
Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai
Sūrininkavimo credo: smagus ūkininkavimas savoj Gimtinėj!
Razumnos sūrio gamintoja Ginta LRT laidoje „Gimtoji žemė“ (2014 m. lapkričio 28 d. laida):
http://www.lrt.lt/mediateka/laidos/G/65541/gimtoji_zeme
Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:
- TYMO TURGUS
Vilniuje, Užupyje kiekvieną ketvirtadienį 10:00 – 15:00 val.
Gintos ir Juozo sūriai

Karvės pieno RAZUMNA
Sūrio pavadinimo kilmė: Razumnos kaimas Baltarusijos pasienyje pasislėpęs po aukštomis liepomis. Po jomis gimusi sūrininkė Ginta Novikevičienė „razumnai“ pavadino savo karvių pieno fermentinį sūrį.
Gamybos būdas: sūris gaminamas 2 kartus per dieną, tik iš šviežio pieno. Vos 800 gramų „bandukė“ brandinama 4-6 savaites. Savo skonių įvairove šiek tiek labiau lietuviškesnis už Žan-Žaką. Puikiai tinka 4 žmonių kompanijai –pavalgę ir laimingi.
Sūrio pavadinimo kilmė: Razumnos kaimas Baltarusijos pasienyje pasislėpęs po aukštomis liepomis. Po jomis gimusi sūrininkė Ginta Novikevičienė „razumnai“ pavadino savo karvių pieno fermentinį sūrį.
Gamybos būdas: sūris gaminamas 2 kartus per dieną, tik iš šviežio pieno. Vos 800 gramų „bandukė“ brandinama 4-6 savaites. Savo skonių įvairove šiek tiek labiau lietuviškesnis už Žan-Žaką. Puikiai tinka 4 žmonių kompanijai –pavalgę ir laimingi.

Karvės pieno JAUNUTIS
Fermentinis sūris, brandinamas savaitę laiko. Pačesnakintas ir papipirintas. Labai tinka pagardinti salotas, kiaušinienę, taip pat kaip užkandis prie alaus.
Fermentinis sūris, brandinamas savaitę laiko. Pačesnakintas ir papipirintas. Labai tinka pagardinti salotas, kiaušinienę, taip pat kaip užkandis prie alaus.

Karvės pieno KEPTAS sūris
Gaminamas iš šviežio pieno. Gali būti kepamas be prieskonių arba pagardinamas pipirais ir česnaku. Yra kietas, netrupa. Iškeptas be jokių prieskonių, šis sūris tampa tikru desertu valgant su karamele ar spanguolių uogiene. Tai taip pat puikus pasirinkimas vykstantiems į gamtą iškylauti.
Gaminamas iš šviežio pieno. Gali būti kepamas be prieskonių arba pagardinamas pipirais ir česnaku. Yra kietas, netrupa. Iškeptas be jokių prieskonių, šis sūris tampa tikru desertu valgant su karamele ar spanguolių uogiene. Tai taip pat puikus pasirinkimas vykstantiems į gamtą iškylauti.