Ūkininkai Lilija ir Stasys Rizgeliai
Paežerėlių k. Paluknio sen. Trakų r.
+370-685-14838
Šiuo metu ūkininkai augina bei prižiūri 6 melžiamas karves ir 3 jaunikles. Žiemą primelžia 70 litrų, o vasarą – apie 120 litrų pieno.
Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai.
Sveikiname!
Kooperatyvo „Mūsų sūriai“ nariai Lilija ir Stasys Rizgeliai Lietuvos ūkininkų sąjungos išrinkti „2014 Metų ūkis“ laureatais. Džiaugiamės, kad nuolatinio ūkių stambinimo padangėje įvertinamas smulkus, puikiai besitvarkantis pieno perdirbimo ūkelis – smulkūs sūrininkai.
Ūkininkai spaudoje:
http://vivasol.lt/?p=601
www.delfi.lt/verslas/kaimas/patys-sau-ponai-dirba-be-atostogu-bet-gyvenimu-nesiskundzia.d?id=75521383
Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:
Paežerėlių k. Paluknio sen. Trakų r.
+370-685-14838
Šiuo metu ūkininkai augina bei prižiūri 6 melžiamas karves ir 3 jaunikles. Žiemą primelžia 70 litrų, o vasarą – apie 120 litrų pieno.
Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai.
Sveikiname!
Kooperatyvo „Mūsų sūriai“ nariai Lilija ir Stasys Rizgeliai Lietuvos ūkininkų sąjungos išrinkti „2014 Metų ūkis“ laureatais. Džiaugiamės, kad nuolatinio ūkių stambinimo padangėje įvertinamas smulkus, puikiai besitvarkantis pieno perdirbimo ūkelis – smulkūs sūrininkai.
Ūkininkai spaudoje:
http://vivasol.lt/?p=601
www.delfi.lt/verslas/kaimas/patys-sau-ponai-dirba-be-atostogu-bet-gyvenimu-nesiskundzia.d?id=75521383
Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:
- TYMO TURGUS
Vilniuje, Užupyje kiekvieną ketvirtadienį 10:00 – 15:00 val.
Lilijos ir Stasio sūris
Karvės pieno sūris „TOBULAS ŠVELNUMAS“
Tai vadinamasis saldaus pieno sūris, kai šviežias pienas užkaitinamas (tuo pačiu metu ir pasterizuojamas), o tuomet su rūgštimi sutraukinamas. Nuo sūrininko ar sūrininkės išmonės priklauso, kuriuo momentu pradėti ir baigti traukinimą, kad būtų išgauta ypatinga tekstūra, švelnumas ir pieno aromatas.
Tinka, kaip desertas su saldžiais pagardais, taip pat žolelėmis ar kitokiais prieskoniais.
Tai vadinamasis saldaus pieno sūris, kai šviežias pienas užkaitinamas (tuo pačiu metu ir pasterizuojamas), o tuomet su rūgštimi sutraukinamas. Nuo sūrininko ar sūrininkės išmonės priklauso, kuriuo momentu pradėti ir baigti traukinimą, kad būtų išgauta ypatinga tekstūra, švelnumas ir pieno aromatas.
Tinka, kaip desertas su saldžiais pagardais, taip pat žolelėmis ar kitokiais prieskoniais.