SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB
Picture
Ūkininkai Lilija ir Stasys Rizgeliai

Paežerėlių k. Paluknio sen. Trakų r.

+370-685-14838



Šiuo metu ūkininkai augina bei prižiūri 6 melžiamas karves ir 3 jaunikles. Žiemą primelžia 70 litrų, o vasarą – apie 120 litrų pieno.




Visuomeninė veikla:
Esame neformalaus susivienijimo „Sūrininkų Namai“ nariai, asociacijos „Viva Sol“ nariai ir kooperatyvo „Mūsų sūriai“ steigėjai ir nariai.

​Sveikiname!
Kooperatyvo „Mūsų sūriai“ nariai Lilija ir Stasys Rizgeliai Lietuvos ūkininkų sąjungos išrinkti „2014 Metų ūkis“ laureatais. Džiaugiamės, kad nuolatinio ūkių stambinimo padangėje įvertinamas smulkus, puikiai besitvarkantis pieno perdirbimo ūkelis – smulkūs sūrininkai.

Ūkininkai spaudoje:

http://vivasol.lt/?p=601
www.delfi.lt/verslas/kaimas/patys-sau-ponai-dirba-be-atostogu-bet-gyvenimu-nesiskundzia.d?id=75521383

Sūrių prekybos vietos, darbo laikas:​
  • TYMO TURGUS 
    Vilniuje, Užupyje kiekvieną ketvirtadienį 10:00 – 15:00​ val.

Lilijos ir Stasio sūris

Picture
Karvės pieno sūris „TOBULAS ŠVELNUMAS“ 

Tai vadinamasis saldaus pieno sūris, kai šviežias pienas užkaitinamas (tuo pačiu metu ir pasterizuojamas), o tuomet su rūgštimi sutraukinamas. Nuo sūrininko ar sūrininkės išmonės priklauso, kuriuo momentu pradėti ir baigti traukinimą, kad būtų išgauta ypatinga tekstūra, švelnumas ir pieno aromatas.

Tinka, kaip desertas su saldžiais pagardais, taip pat žolelėmis ar kitokiais prieskoniais.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.