SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB
Picture

"Laimingi sūriai" 

​Damanonių km., Varėnos raj.

Laima - +370-600-06879, +370-27508757

Sūrininkavimo credo: Iš avių ir ožkų pieno mes gaminam mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius.


​
Prekybos vieta, adresas, darbo laikas:
  • Sūrininkų Namai Dargužiuose. Nuo trečiadienio iki sekmadienio 11-20 val.,
  • Tymo turgus, Vilnius,  Užupis. Ketvirtadieniais nuo 10 iki 16 val.
  • Žirmūnuose, prie Hyper Rimi, kiekvieną penktadienį nuo 9 iki 18 val.

Gaminami sūriai
Picture
Karamelė.

Karamelė verdama iš šviežios, ką tik nugriebtos karvės pieno grietinėlės, su cukrumi. Tai puikiausias pagardas prie sūrio, blynų, varškės arba tiesiog pasmaližiauti. Tikras natūralus desertas iš grietinėlės, cukraus ir druskos (kad skonis išraiškingesnis būtų).

Picture
Malonumas.

Gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno. Svoris 3-4 kg. Natūrali pelėsinė žievelė. Brandinamas rūsyje, 3-5 mėn. Sūrio spalva nuo šviesios dramblio kaulo (gamintas žiemą) iki šviesiai geltonos (gamintas vasaros metu). Skonis - lengvas žolės su riešutų poskoniu. Šis sūris - prabangus variantas pusryčių sumuštiniui, geras pretendentas į sūrių lėkštę. Tinka paskanauti prie raudono vyno taurės. 

Picture
Bajoras.

Brandintas karvės pieno sūris. Chedaro tipo. Tai didžiulis, išraiškingo cilindro formos sūris, kuris sveria 10 kg. Brandinamas rūsyje mažiausiai 5 mėnesius. Tai vienu kartu gaivus ir sodrus. Turi lengvą citrinininį ir sviesto poskonį. Skaniausia valgyti su medumi, karamele arba skanauti prie tamsaus alaus (porterio).

Powered by Create your own unique website with customizable templates.