SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB

Katalogas 2016

12/7/2016

0 Comments

 
Katalogas lietuvių kalba
Picture

Katalogas anglų kalba
Picture


​

Sūrininko klasika. Reikalingiausi įrankiai

​BEAUGEL 500
 
KODAS 001AAA
Picture
 NĖRA GERO FERMENTO, NEBUS GEROS SŪTRAUKOS
 
BEAUGEL 500 - tai natūralus veršelio skrandžio ekstraktas, skirtas traukinti pieną.
Sutraukinimo stiprumas 1/10 000;
Chimozino koncentracija - 500mg/L;
1L fermento / 3.5 tonoms pieno perdirbti.
Dozavimas:
5-10ml/100L pieno -rūgštiniams fermentiniams sūriams.
25-30ml/100L pieno-fermentiniams sūriams
1 lašas/1 L rauginant pieną varškės sūriams (pagerina išeigą)
Rekomenduojama perdirbant 100-500L pieno/kartą
 
KAINA : 20,70 EU / 1 L be PVM
                4.13 EU/ 100ml be PVM

 


 

OMEGA
Picture
 
TRADICINIS RAUGAS
 
OMEGA - Leofilizuotos pieno rūgšties bakterijos, skirtos minkštiesiems, slėgtos masės, kietiesiems, fermentiniams -rūgštiniams sūriams gaminti. Tinka visų tipų
pienui: Karvės, Ožkos, Avies.
SUDĖTIS: tai mezofilinių ir termofilinių bakterijų mišinys, gausus įvairove raugų padermių ypač atsparių bakteriofagams.
Omega beriama tiesiai į pieną pašildžius jį iki reikiamos temperatūros. Pienas brandinamas 20-30min., kad bakterijos ištirptų piene ir pasidaugintų.
Omegos pagrindinė funkcija - užrūgštinti pieną. 
 
KAINA : 2,76 EU/ vnt 200L pieno (be PVM)
                 7  ,21 EU/ vnt 600L pieno (be PVM)





​


Tiksli temperatūra - stabilus sūris

Gaminant sūrius labai svarbu matuoti pieno temperatūrą. Kiekvienai sūrio rūšiai reikalinga skirtinga pieno temperatūra, kartais ir 1°C skirtumas yra lemtingas.
Rekomenduojame turėti du termometrus vienu metu, kad bet kada galėtute pasitikrinti ar gerai naudojamas termometras rodo.
Patogus elektroninis termometras su 1m ilgio zondu.
Kaina 54.50 EU be PVM
Atsparaus vandeniui korpuso termometras.
Kaina 44eu be PVM


Picture
Rūgštingumą žinosi - pieno kokybę valdysi

Rūgštingumo matavimo prietaisas, skirtas pieno/išrūgų ar jogurto rūgštingumui nustatyti. Rūgštingumui nustatyti prietaisas sudarytas iš: 10 ml pipetės, stiklinio sugraduoto vamzdelio bei talpos; taip pat fenolftaleinas (buteliukas 100 ml) ir natrio šarmas (Litras).

Rinkinio kaina: 85,70 EU/ be PVM



PICODON
ST MARCELIN
FORMOS
Picture
SŪRĮ ATPAŽINSITE IŠ FORMOS
 
Picodon arba St Marcelin tipo formos - tai universalios ir labai mėgstamos pradedančiųjų sūrininkų formos, nes su jomis dirbant, galima pagaminti keletą skirtingų rūšių sūrių. Tai taip pat nebrangios formos.
Gaminant rūgštinius-fermentinius sūrius išeina apie 150gr -200gr svorio sūreliai.
Darant slėgtos, mažai kaitintos  masės, fermentinius-puskiečius sūrius, jūs pagaminsite 250gr-300gr svorio sūrius. 
KAINA:  Picodon 1.05EU/vnt  (be PVM)
              St Marcelin 1.65EU/vnt  (be PVM)

​


​
GROTELĖS, TINKLELIS,
ŽYMEKLIAI

Picture
NEIŠSKIRIAMAS KOMPLEKTAS GROTELĖS, TINKLELIS, ATSEKAMUMAS
 
Tinklelis ir grotelės reikalingi, kad sūris pirmomis dienomis po gamybos geriau nusivarvėtų. 
Tinklelių raštų dydis įvairus, priklausomai, nuo siekiamo nusivarvinimo rezultato.
Kaina nuo 3.30eu/metras iki 17.70eu/metras be PVM
Rekomenduojama vidutinio tankumo (kodas 049BHA)
Kaina: 6.37EU/metras be PVM
 
Standartinės nerūdijančio plieno grotelės su kojelėmis
Kaina : 35.20eu/vnt be PVM
 
Sūrių atsekamumas būtinas, siekiant stabiliai ir saugiai dirbti.
 
Etiketės-žymekliai lengvai užsifiksuoja už grotelių kojelės, sintetinės, lengvai plaunamos.
Kaina 18.71eu/250vnt pakuotėje 

Druska
Picture
 
ŠVARI DRUSKA - GRAŽI SŪRIO ODELĖ
 
Pati švariausia druska išgauta iš jūros.
Ekologiška druska, rupi, ypatingai lengvai įsiskverbianti į sūrį, tinkanti didesniems kaip 1kg fermentiniams sūriams sūdyti, įtrinant odėlės paviršių. 
Kaina 1.83eu/kg be PVM pakuotė po 25kg (kodas 014CAE)
 
Smulkia druska lengvai pasūdysite mažus rūgštinius-fermentinius sūrelius ar minkštuosiu.
Kaina 0.97eu/kg be PVM pakuotė po 7kg ir 20kg (kodas 014BAB, BBC)
 
Rožinė tinka, plaunamos žievelės sūriams.
Kaina 3.86eu/kg be PVM pakuotė po 7kg (kodas 014EAA)
 

0 Comments



Leave a Reply.

    Archyvai

    July 2016

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.