Mokymų tikslas - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti minkštųjų sūrių gamyba savo ūkyje.
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-29171
Koordinatorius - Laima Stankeviča ( [email protected]) , 8-600-06879
MOKYMŲ TURINYS
I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Konsultantas - Mindaugas Vizgaitis ( Hansen ,
Danija)
- skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas
- technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo
- raugų parinkimas ir pieno brandinimas
- minštųjų sūrių sutraukos formavimas ir išrūgų nubėgimo skatinimas.
- pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai
- sūdymas ir nokinimas
- sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos
- Higiena ir autokontrolės sistema
II diena. Praktinis darbas ( 5 val) . Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima
Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- minkštųjų sūrių reblochon ( SN Kukutis) , pont-l’eveque ( SN Žan-Žakas) gamyba :
gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.
- pieno užraugimas ir brandinimas
- sūrių sūdymas
Sūrinės ir brandyklos vizitas (2 val )
- įranga naudojama minkštųjų sūrių gamybai
- aptarimas ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1
val )
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-29171
Koordinatorius - Laima Stankeviča ( [email protected]) , 8-600-06879
MOKYMŲ TURINYS
I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Konsultantas - Mindaugas Vizgaitis ( Hansen ,
Danija)
- skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas
- technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo
- raugų parinkimas ir pieno brandinimas
- minštųjų sūrių sutraukos formavimas ir išrūgų nubėgimo skatinimas.
- pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai
- sūdymas ir nokinimas
- sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos
- Higiena ir autokontrolės sistema
II diena. Praktinis darbas ( 5 val) . Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima
Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.
- minkštųjų sūrių reblochon ( SN Kukutis) , pont-l’eveque ( SN Žan-Žakas) gamyba :
gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.
- pieno užraugimas ir brandinimas
- sūrių sūdymas
Sūrinės ir brandyklos vizitas (2 val )
- įranga naudojama minkštųjų sūrių gamybai
- aptarimas ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1
val )