SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB

MINKŠTŲJŲ SŪRIŲ TECHNOLOGIJA

5/7/2016

0 Comments

 
​Mokymų tikslas  - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti  minkštųjų sūrių gamyba savo ūkyje.

Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių. 

Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-29171

Koordinatorius - Laima Stankeviča (  suris@surininkunamai.lt) ,  8-600-06879

MOKYMŲ TURINYS

 I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Konsultantas - Mindaugas Vizgaitis ( Hansen , 

Danija)

- skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas

- technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo

- raugų parinkimas ir pieno brandinimas

- minštųjų sūrių sutraukos formavimas ir  išrūgų nubėgimo skatinimas.

- pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai

- sūdymas ir nokinimas

-  sūrio defektai ir  dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos

- Higiena ir autokontrolės sistema

II diena. Praktinis darbas ( 5 val) . Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima 

Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

- minkštųjų sūrių reblochon ( SN Kukutis) , pont-l’eveque  ( SN Žan-Žakas) gamyba : 

gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.

- pieno užraugimas ir brandinimas

- sūrių sūdymas

Sūrinės  ir brandyklos vizitas (2 val )

- įranga naudojama minkštųjų sūrių gamybai

- aptarimas  ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga. 

Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1 

val )
0 Comments

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.