SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB

MINKŠTŲJŲ SŪRIŲ TECHNOLOGIJA

5/7/2016

0 Comments

 
​Mokymų tikslas  - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti  minkštųjų sūrių gamyba savo ūkyje.

Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir turintys sūrių gamybos praktinių žinių. 

Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-655-29171

Koordinatorius - Laima Stankeviča (  [email protected]) ,  8-600-06879

MOKYMŲ TURINYS

 I diena. Teorinės žinios ( 8 val). Konsultantas - Mindaugas Vizgaitis ( Hansen , 

Danija)

- skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas

- technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo

- raugų parinkimas ir pieno brandinimas

- minštųjų sūrių sutraukos formavimas ir  išrūgų nubėgimo skatinimas.

- pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai

- sūdymas ir nokinimas

-  sūrio defektai ir  dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos

- Higiena ir autokontrolės sistema

II diena. Praktinis darbas ( 5 val) . Sūrininkai - Valdas Kavaliauskas, Laima 

Stankeviča, Rasa Ilinauskaitė.

- minkštųjų sūrių reblochon ( SN Kukutis) , pont-l’eveque  ( SN Žan-Žakas) gamyba : 

gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas.

- pieno užraugimas ir brandinimas

- sūrių sūdymas

Sūrinės  ir brandyklos vizitas (2 val )

- įranga naudojama minkštųjų sūrių gamybai

- aptarimas  ir pakartojimas: žaliava, brandinimas, investicijos, patalpos ir įranga. 

Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai ir tolimesnio tobulinimosi galimybės. ( 1 

val )
0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    July 2016

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.