Šiais metais “Sūrininkystės mokykla” įgijo naują partnerį VŠĮ “Dargužių amatų centrą” https://www.facebook.com/Amatų-centras-Dargužiuose su kuriuo ne tik organizuojame šių metų mokymus, bet taip pat planuojame įrengti praktinę mokymo klasę ir sūrininkystės muziejų. Prie dėstytojų komandos po truputėli prisijungia Zita Varanavičienė, kuri yra ne tik diplomuota biologė, bet ir pradedančioji sūrininkė. Su ja drauge žengsime į paslaptingą bakterijų pasaulį.
Neseniai teko lankytis Italijos “Accademia internazionale dell’arte casearia” www.accademiacasearia.com , www.perperenzin.com, kurioje suderinta pakankamai pajėgi sūrinė, sūrių pardavimas, restoranas ir degustacijos, taip pat mokymo klasės. Įdomu tai, kad ši mokykla susikūrė privačiu pagrindu, tačiau gavo vietovės ūkininkų šeimų asociacijos palaikymą ir paskatinimą. Su atstovais sutarėme, kad spalio-lapkričio mėnesiais jie lengvatinėmis sąlygomis priims mūsų sūrininkų grupę mokymams, o būsimoji sūrininkė Indrė žada ten atlikti trijų mėnesių praktiką.
Toliau tęsiame bendradarbiavimą su Ukrainos sūrininkais. Tikimės jiems padėti sukurti savą sūrininkų susivienijimą, įtraukti į bendrą mokymų programą.
Šių metų mokymų grafikas:
Kovo 22d, antradienis. Įvadas į sūrininkystę.
Balandžio 12d, antradienis. Antroji pakopa “Minkštieji sūriai”
Balandžio 16 d. , šeštadienis. Įvadas į sūrininkystę.
Balandžio 19 d. antradienis. Antroji pakopa „Mėlynieji sūriai“. NAUJIENA.
Balandžio 30 d. šeštadienis. Kaip ūkyje įsirengti sūrinę ir ją legalizuoti? NAUJIENA.
Kiti mokymų kursai bus organizuojami atsižvelgiant į poreikį.
Rugsėjo 19-24 dienomis suplanuotas mūsų konsultanto iš Prancūzijos vizitas. Norintys, pas mus užsisakyti individualius mokymus, tai darykite jau dabar!
Apie kitus renginius skelbsime https://www.facebook.com/surininkai.
Kviečiu prisijungti prie mūsų, smulkiųjų sūrininkų!
P.S. Jeigu kas turite nereikalingų pieno perdirbimo rakandų, ar žinote kur jų rasti, maloniai prašome mums pranešti. Priimsime, restauruosime, aprašysime, paskelbsime dovanotoją.
Sūrininkas Valdas
8-698-39893
Neseniai teko lankytis Italijos “Accademia internazionale dell’arte casearia” www.accademiacasearia.com , www.perperenzin.com, kurioje suderinta pakankamai pajėgi sūrinė, sūrių pardavimas, restoranas ir degustacijos, taip pat mokymo klasės. Įdomu tai, kad ši mokykla susikūrė privačiu pagrindu, tačiau gavo vietovės ūkininkų šeimų asociacijos palaikymą ir paskatinimą. Su atstovais sutarėme, kad spalio-lapkričio mėnesiais jie lengvatinėmis sąlygomis priims mūsų sūrininkų grupę mokymams, o būsimoji sūrininkė Indrė žada ten atlikti trijų mėnesių praktiką.
Toliau tęsiame bendradarbiavimą su Ukrainos sūrininkais. Tikimės jiems padėti sukurti savą sūrininkų susivienijimą, įtraukti į bendrą mokymų programą.
Šių metų mokymų grafikas:
Kovo 22d, antradienis. Įvadas į sūrininkystę.
Balandžio 12d, antradienis. Antroji pakopa “Minkštieji sūriai”
Balandžio 16 d. , šeštadienis. Įvadas į sūrininkystę.
Balandžio 19 d. antradienis. Antroji pakopa „Mėlynieji sūriai“. NAUJIENA.
Balandžio 30 d. šeštadienis. Kaip ūkyje įsirengti sūrinę ir ją legalizuoti? NAUJIENA.
Kiti mokymų kursai bus organizuojami atsižvelgiant į poreikį.
Rugsėjo 19-24 dienomis suplanuotas mūsų konsultanto iš Prancūzijos vizitas. Norintys, pas mus užsisakyti individualius mokymus, tai darykite jau dabar!
Apie kitus renginius skelbsime https://www.facebook.com/surininkai.
Kviečiu prisijungti prie mūsų, smulkiųjų sūrininkų!
P.S. Jeigu kas turite nereikalingų pieno perdirbimo rakandų, ar žinote kur jų rasti, maloniai prašome mums pranešti. Priimsime, restauruosime, aprašysime, paskelbsime dovanotoją.
Sūrininkas Valdas
8-698-39893