SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Sūrių ir kt. produktų lauknešėliai
    • Keliaujantis / nokstantis lauknešėlis „Ožkų Banda“
    • Lauknešėlis verslui / šventei visoje Lietuvoje!
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
      • 2018 ruduo
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra
  • Trijų ežerų HUB

Mokymai - Minkštųjų sūrių teorija ir praktika

14/4/2016

0 Comments

 
Balandžio 12d, Dargužių Amatų centras. Mokymai - Minkštųjų sūrių teorija ir praktika
Minkštųjų sūrių gamyba iš 20 ltr ožkos pieno ( pagal Camembert tradicinio receptą)
( Dalyviai. Dėmesio!!! Papildykite rūgštingumo duomenis....mano užrašai liko Amatų centre)
Balandžio 11d, 19 val.  Šaltas pieno brandinimas. Vakarinio melžimo ožkos pienas supilamas į pieno šaldytuvą, nustatoma šaldymo temperatūra 12 laipsnių, įdedam Omega raugo. Rūgštingumas - 15 D.
po 15 val. Balandžio 12d, 10 val. Karštas pieno brandinimas. Rūgštingumas - 16 D. Šildom pieną iki 35 C. Dedam Yota Camembertis raugo + Geotrichum skysto+ Penicilium Camembertis/Candidum.
po 1,5 val.  11.30. Rūgštingumas - 17 D. Dedam fermentą B-500, 5 ml.
po 8-10 min. Tikrinam flokuliacijos periodą. O.K. - 8 min. nustatom sutraukinimo laika : plius 4 kartai flokuliacija.  Viso 40 min.
po 40 min. 12.10. Darbas  puode. trukme 30 min. Perpjaunam 4 k su lyra. Paliekam poilsio.
po 30 min.  12. 40 . dedam į formeles. Panaudojam 9 formeles, maždaug 500 ml talpos. Patalpos temperatūra - 24 C.
po 20 min. 13. 00. 1 apvertimas.
po 2 val. 15.00 2 apvertimas. Patalpos temperatūra - 28 C
po 2 val. 17. 00 3 apvertimas. Patalpos T - 26 C.
Sūriai  šiltai apankstyti iškeliauja į Dargužių sūrinę. Patalpinami pačioje šilčiausioje vietoje. Patalpos T-26C.  4 apvartymas formelėse.
Po 15 val.  Balandžio 13d. 9 val. išėmimas iš formelių ir sudedam ant grotelių. Tęsiasi išrūgų nusibėgimas iki vakaro, kelis kartus vartant. Aplinkos T- 22 C.
Po 10 val. 19 val. pradedam paviršiaus užsisėjimo etapą, kad pasidaugintu Geo. Aplinkos T-20 C.
po 16 val. Balandžio 14 d. 9 val. Pasūdom smulkia druska visus šonus ir sūriai keliauja į brandyklą. Svoris - 2600 gr, 1 vnt -288 gr. Aplinka - T 12 C, H-85%.
 
Planuojam brandinti 3 savaites ant grotelių, ir 1 sav susuktus į popierių. Degustacija Gegužes 14d. per renginį “Man gera gyventi kaime” ( dar geriau bevalgant gerą ožkos Camembert....)
 
0 Comments



Leave a Reply.

    Sūrininkų namų produktų prekybos vietos

    VILNIUS

    Lauknešėliai
    Galima internetu užsisakyti sūrių lauknešėlius ir atsiimti vienoje iš lauknešėlių
    atsiėmimo vietų Vilniuje, Kaune arba gauti į Venipak atsiėmimo punktus, užsakymai: spausti čia.

    Turgavietės
    • Kalvarijų turgavietėje Vilniuje (Kalvarijų g. 61, Vilnius) rūkytų gaminių paviljone

    Ginto Cimakausko ūkio autobusėlis
    • Aikštelėje prie Žemės ūkio ministerijos (Gedimino pr. 19) ketvirtadieniais nuo 9 iki 12:30 val.
    • Jeruzalėje „Iki“ parduotuvės aikštelėje (Jeruzalės g. 17) penktadieniais nuo 9 iki 12:30 val.
    Krautuvėlės
    • Pieno namai“ (Benedikto turgus, Ukmergės g. 259A), I-VI nuo 9 iki 20 val., VII nuo 9 iki 17 val.
    • „ROOTS“ Halės turguje (Pylimo g. 58) III, IV, V, VI, VII 9-16 val.
    • „ROOTS“ Ogmios mieste (Šeimos aikštė 3, Verkių g. 29) II, III, IV, V, VI 10:30-18:30 val.
    • „Surle“ Gariūnų maisto turguje (Gariūnų g. 70) II, III, IV, V 7:30-13 val., VI, VII 7-14 val.
    • Senatorių Pasaže (Dominikonų g. 11) parduotuvė „Dešros“ III-V 16-20 val., VI, VII 12-20 val.
    ​
    Sūrių didmena
    Sūrių didmenininkas Vilniaus mieste Pieno namai, MB. Kreiptis į Iloną Bukaltienę,
    8 624 60572, 
    [email protected]
    KAUNAS

    Ginto Cimakausko ūkio autobusėlis​
    • Pilies turguje šeštadieniais nuo 8 iki 12 val.​
    • Savanorių pr. (priešais Ortopedijos kliniką) „Rimi“ parduotuvės aikštelėje antradieniais nuo 8 iki 12:30 val.
    • ​Žemaičių pl. (Šilainiai) prie „Iki“ parduotuvės trečiadieniais nuo 8 iki 12:30 val.
    Prekybos miestelis „Urmas“
    Pramonės pr. 16, Kaunas
    19 paviljonas, „Mercio sūriai“
    RYTINĖ GALERIJA (19 SALĖ, 104 vieta)
    ŠIAULIAI
    PC „Bruklinas“ (Pramonės g. 6)​
    Prekybos salelė „Mercio sūriai“
    I-IV 9-19 val., VI 9-20 val., VII 10-16 val.
    ​
    VARĖNA
    „Arbatos namai“ Varėnoje (Vytauto g. 18-1) I, II, II, IV, V 10-18 val., VI 10-15 val.

    DARGUŽIAI
    „Sūrininkai Dargužiuose“ (Merkio g. 53, Dargužiai, Varėnos r.) IV 11-18 val., V-VII 11-19 val.

    Asociacija
    „Viva Sol“

    Smulkiųjų gamintojų ir valgytojų susivienijimas. Ryšys tarp artimų ir tolimų žmonių, kaimynų, tarp valgytojo, gamintojo bei augintojo. 
    Kad kaimas būtų gyvas!

    NUORODA
    Picture

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.