Mokymų tikslas - po mokymų gamintojas turi suvokti pagrindinius sūrio gamybos etapus ir sugebėti planuoti fermentinių sūrių gamybą savo ūkyje.
Mokymų dalyviai - pradedantieji sūrininkai.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-698-39893, [email protected]
Administratorė - Gintarė Miškinienė , [email protected] , 8-611- 78287
Mokymų vieta - Dargužių amatų centras, Liepų g., Dargužiai, Varėnos raj. ( esame 50 km nuo Vilniaus keliu A4)
Trukmė - viena diena, nuo 9.30 iki 17.00.
Mokymų turinys:
Pagrindinės fermentinių sūrių grupės. Degustacija.
Fermentinio sūrio gamybos etapai, raugai sūrių gamybai, traukinimas,nokinimo kultūros, sūtraukos apdorojimas, sūrių sūdymas. Pieno paruošimas sūrių gamybai: atšaldymas, sumaišymas, pašildymas, rūgštingumas.
Praktinis darbas. Puskiečio fermentinio sūrio gamyba. Raugo ir fermento sudėjimas, traukinimas, pjaustymas, dėjimas į formas, slėgimas, sūdymas.
Ožkų fermos , sūrinės ir sūrių brandyklos vizitas. Įranga ir darbo organizavimas.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai.
Mokymų dalyviai - pradedantieji sūrininkai.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-698-39893, [email protected]
Administratorė - Gintarė Miškinienė , [email protected] , 8-611- 78287
Mokymų vieta - Dargužių amatų centras, Liepų g., Dargužiai, Varėnos raj. ( esame 50 km nuo Vilniaus keliu A4)
Trukmė - viena diena, nuo 9.30 iki 17.00.
Mokymų turinys:
Pagrindinės fermentinių sūrių grupės. Degustacija.
Fermentinio sūrio gamybos etapai, raugai sūrių gamybai, traukinimas,nokinimo kultūros, sūtraukos apdorojimas, sūrių sūdymas. Pieno paruošimas sūrių gamybai: atšaldymas, sumaišymas, pašildymas, rūgštingumas.
Praktinis darbas. Puskiečio fermentinio sūrio gamyba. Raugo ir fermento sudėjimas, traukinimas, pjaustymas, dėjimas į formas, slėgimas, sūdymas.
Ožkų fermos , sūrinės ir sūrių brandyklos vizitas. Įranga ir darbo organizavimas.
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai.