Mokymų tikslas - po mokymų gamintojas turi sugebėti planuoti ir įgyvendinti minkštųjų sūrių gamyba savo ūkyje.
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir/arba turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-698-39893, [email protected]
Administratorė - Gintarė Miškinienė , [email protected] , 8-611- 78287
Mokymų vieta - Dargužių amatų centras, Liepų g., Dargužiai, Varėnos raj. ( esame 50 km nuo Vilniaus keliu A4)
Trukmė - viena diena, nuo 9.30 iki 17.00.
Mokymų turinys:
Skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas. Technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo. Raugų parinkimas ir pieno brandinimas. Nokinimo kultūrų parinkimas. Minkštųjų sūrių sutraukos formavimas ir išrūgų nubėgimo skatinimas. Pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai. Sūdymas ir nokinimas.
Praktinis darbas - Camemebert tipo sūrio gamyba. Receptūra. Gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas. Pieno užraugimas ir brandinimas.
Sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos.
Sūrinės ir brandyklos vizitas
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai
Mokymų dalyviai - sūrininkai praėję pirmosios pakopos mokymus “Įvadas į sūrininkystę” ir/arba turintys sūrių gamybos praktinių žinių.
Atsakingas už mokymus - Valdas Kavaliauskas VŠĮ Sūrininkų Namai vadovas, 8-698-39893, [email protected]
Administratorė - Gintarė Miškinienė , [email protected] , 8-611- 78287
Mokymų vieta - Dargužių amatų centras, Liepų g., Dargužiai, Varėnos raj. ( esame 50 km nuo Vilniaus keliu A4)
Trukmė - viena diena, nuo 9.30 iki 17.00.
Mokymų turinys:
Skirtingų minkštųjų sūrių pristatymas. Technologinis balansas tarp rūgštinio ir fermentinio traukinimo. Raugų parinkimas ir pieno brandinimas. Nokinimo kultūrų parinkimas. Minkštųjų sūrių sutraukos formavimas ir išrūgų nubėgimo skatinimas. Pagrindiniai gamybos etapai ir kritiniai periodai. Sūdymas ir nokinimas.
Praktinis darbas - Camemebert tipo sūrio gamyba. Receptūra. Gamybos parametrai, reikiamos įrangos naudojimas. Pieno užraugimas ir brandinimas.
Sūrio defektai ir dažniausiai pasitaikančios gamybos problemos.
Sūrinės ir brandyklos vizitas
Mokymo kurso aptarimas, iškilę klausimai