Tarptautinė asociacija Slow Food pakvietė Sūrininkų Namus pristatyti tradicinius lietuviškus sūrius Italijoje. Rugsėjo 29 , Pollenzo mieste, kur įsikūręs Gastronomijos Mokslų Universitetas , Slow Food kvietimu apsilankys ES žemės ūkio ministrai. Tarpe kitų 28 Europos šalių degustacijai - pristatymui bus ir mūsų sūriai. VŠĮ Sūrininkų Namai delegavo sūrininką Aleksandrą Jermakovičių atstovauti mūsų neformalų susivienijimą.
---------------------------------
Norime pasidalinti savo įspūdžiais iš Italijos, nes tai buvo nepakartojamas jausmas atstovauti savo šalį tarp 28 Europos Sąjungos šalių.
Dėkoju už įsimintiną išvyką Valdui, kuris patikėjo man atstovauti Lietuvos sūrininkams Italijoje Pollenzo miestelyje .
Nuostabią saulėtą pavakarę susirinko 28 žėmės ūkio ministrai , 28 tradicinių produktų gamintojai ir galybė Lėto maisto asociacijos atstovų; žurnalistų.
Unesco paveldo saugomoje teritorijoje 28 stalai buvo nukloti šalių vėliavomis, ant kurių puikavosi produktai , kurie yra išskirtiniai TAI šaliai,. Leto maisto organizacijos renginyje pagrindinė mintis ir filosofija – tradicinių produktų puoselėjimas ir saugojimas .
Tradicinis Dalios varškės sūris , pagardintas kmynais ir be jų žavėjo kitų šalių atstovus. Ypač daug komplimentų sulaukė minkštesnis Agotos sūris su kmynais. Valgytojai derino mūsų sūrius su Belgijos atstovų produktu, tamsiu saldžiu obuolių kriaušių džemu.
Žemės ūkio ministrė ponia Virginija Baltraitienė džiaugėsi gražiai pateiktu mūsų produktu ; o jos delegacijos atstovė patikino žinanti Dargužių kaimą ir sūrininkų, gyvenančių ten skleidžiamą idėją.
Slovakijos, Olandijos, Graikijos atstovai taip pat atvežė jų šalių sūrius, tokius pat išskirtinius ir būdingus jų šalies tradicijoms kaip ir mūsiškis lietuviškas...
Vakarienės metu šalių atstovai dalijosi savo patirtimi, apsikeitė kontaktais , be galo nuoširdžiai bendravo. Smagu buvo susipažinti su Latvijos atstove, kuri pristatė panašų į lietuvišką Janu siers.
Taigi mūsų sūriai pasiekė Italiją, kur keliausim toliau..:)?
---------------------------------
Norime pasidalinti savo įspūdžiais iš Italijos, nes tai buvo nepakartojamas jausmas atstovauti savo šalį tarp 28 Europos Sąjungos šalių.
Dėkoju už įsimintiną išvyką Valdui, kuris patikėjo man atstovauti Lietuvos sūrininkams Italijoje Pollenzo miestelyje .
Nuostabią saulėtą pavakarę susirinko 28 žėmės ūkio ministrai , 28 tradicinių produktų gamintojai ir galybė Lėto maisto asociacijos atstovų; žurnalistų.
Unesco paveldo saugomoje teritorijoje 28 stalai buvo nukloti šalių vėliavomis, ant kurių puikavosi produktai , kurie yra išskirtiniai TAI šaliai,. Leto maisto organizacijos renginyje pagrindinė mintis ir filosofija – tradicinių produktų puoselėjimas ir saugojimas .
Tradicinis Dalios varškės sūris , pagardintas kmynais ir be jų žavėjo kitų šalių atstovus. Ypač daug komplimentų sulaukė minkštesnis Agotos sūris su kmynais. Valgytojai derino mūsų sūrius su Belgijos atstovų produktu, tamsiu saldžiu obuolių kriaušių džemu.
Žemės ūkio ministrė ponia Virginija Baltraitienė džiaugėsi gražiai pateiktu mūsų produktu ; o jos delegacijos atstovė patikino žinanti Dargužių kaimą ir sūrininkų, gyvenančių ten skleidžiamą idėją.
Slovakijos, Olandijos, Graikijos atstovai taip pat atvežė jų šalių sūrius, tokius pat išskirtinius ir būdingus jų šalies tradicijoms kaip ir mūsiškis lietuviškas...
Vakarienės metu šalių atstovai dalijosi savo patirtimi, apsikeitė kontaktais , be galo nuoširdžiai bendravo. Smagu buvo susipažinti su Latvijos atstove, kuri pristatė panašų į lietuvišką Janu siers.
Taigi mūsų sūriai pasiekė Italiją, kur keliausim toliau..:)?