Sūrininkystės mokykla 2016. Rudens sesija.
Nuo 2014 metų VŠĮ “Sūrininkų Namai” iniciatyva veikianti neformali sūrininkystės mokykla per porą metų turėjo daugiau kaip 180 klausytojų,- esamų ir būsimų Lietuvos, Ukrainos ir Rusijos sūrininkų.
Mokymai organizuojami pavasario ( kovas-balandis) ir rudens ( rugsėjis-spalis-lapkritis) sesijomis. Mokymų programa parengta pagal pakopas: 1 pakopa du kursai: “Įvadas į sūrininkystę” ir “Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje”. 2 pakopa - keturi specializuoti kursai: “Kietieji sūriai”, “Minkštieji sūriai”, “Rūgštiniai-fermentiniai sūriai” ir “Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai”. Šių kursų medžiaga kiekvienais metais yra papildoma, tad net ir išklausius pernai metais , naudinga vėl atnaujinti žinias. 3 pakopa - konsultanto iš Prancūzijos Frederic Gobin teoriniai-praktiniai ir sūrio gamybos seminarai. Taip pat organizuojamos mokomosios-pažintinės kelionės į užsienį. 2014 metais organizavome išvyką į Normadiją, Camembert ir Pont-l’eveque sūrių šalį, 2015 metais esame parengę programą į Prancūzijos Jura regioną ( kietieji sūriai), šiemet “atrasime” Italijos sūrius.
2016 Rudens sesija startuosime rugsėjo antroje pusėje konsultanto Frederic Gobin vizitu, o baigsime lapkričio viduryje kelione į Tarptautinę sūrininkystės akademiją (AIAC(www.accademiacasearia.com)) , Italija.
Mokyklos komanda ir partneriai:
Garbės prezidentas - Frederic Gobin, tarptautinis sūrininkystės konsultantas ) (Frederic Gobin).
Direktorius - Valdas Kavaliauskas, sūrininkas-praktikas.
Talkininkai - Zita Varanavičienė- mikrobiologė, Karolis Cieminis- organizatorius, Vilnius, Tatiana Diadecko - organizatorė, Kijevas ( www.facebook.com/profile.php?id=100010543593196&fref=ts).
Partneriai - VŠĮ Dargužių amatų centras- administracinės funkcijos, Kauno technologijos universitetas- metodinė parama, MFR - Prancūzija- pedagoginis konsultantai, Accademia internationale del arte casearia
(www.accademiacasearia.com) - Italija, planuojamo Erazmus projekto partneriai .
Nuo 2014 metų VŠĮ “Sūrininkų Namai” iniciatyva veikianti neformali sūrininkystės mokykla per porą metų turėjo daugiau kaip 180 klausytojų,- esamų ir būsimų Lietuvos, Ukrainos ir Rusijos sūrininkų.
Mokymai organizuojami pavasario ( kovas-balandis) ir rudens ( rugsėjis-spalis-lapkritis) sesijomis. Mokymų programa parengta pagal pakopas: 1 pakopa du kursai: “Įvadas į sūrininkystę” ir “Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje”. 2 pakopa - keturi specializuoti kursai: “Kietieji sūriai”, “Minkštieji sūriai”, “Rūgštiniai-fermentiniai sūriai” ir “Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai”. Šių kursų medžiaga kiekvienais metais yra papildoma, tad net ir išklausius pernai metais , naudinga vėl atnaujinti žinias. 3 pakopa - konsultanto iš Prancūzijos Frederic Gobin teoriniai-praktiniai ir sūrio gamybos seminarai. Taip pat organizuojamos mokomosios-pažintinės kelionės į užsienį. 2014 metais organizavome išvyką į Normadiją, Camembert ir Pont-l’eveque sūrių šalį, 2015 metais esame parengę programą į Prancūzijos Jura regioną ( kietieji sūriai), šiemet “atrasime” Italijos sūrius.
2016 Rudens sesija startuosime rugsėjo antroje pusėje konsultanto Frederic Gobin vizitu, o baigsime lapkričio viduryje kelione į Tarptautinę sūrininkystės akademiją (AIAC(www.accademiacasearia.com)) , Italija.
Mokyklos komanda ir partneriai:
Garbės prezidentas - Frederic Gobin, tarptautinis sūrininkystės konsultantas ) (Frederic Gobin).
Direktorius - Valdas Kavaliauskas, sūrininkas-praktikas.
Talkininkai - Zita Varanavičienė- mikrobiologė, Karolis Cieminis- organizatorius, Vilnius, Tatiana Diadecko - organizatorė, Kijevas ( www.facebook.com/profile.php?id=100010543593196&fref=ts).
Partneriai - VŠĮ Dargužių amatų centras- administracinės funkcijos, Kauno technologijos universitetas- metodinė parama, MFR - Prancūzija- pedagoginis konsultantai, Accademia internationale del arte casearia
(www.accademiacasearia.com) - Italija, planuojamo Erazmus projekto partneriai .