Nuo 2014 metų VŠĮ “Sūrininkų Namai” iniciatyva veikianti neformali sūrininkystės mokykla per porą metų turėjo daugiau kaip 180 klausytojų,- esamų ir būsimų Lietuvos, Ukrainos ir Rusijos sūrininkų.
Mokymai organizuojami pavasario ( kovas-balandis) ir rudens ( rugsėjis-spalis-lapkritis) sesijomis. Mokymų programa parengta pagal pakopas: 1 pakopa du kursai: “Įvadas į sūrininkystę” ir “Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje”. 2 pakopa - keturi specializuoti kursai: “Kietieji sūriai”, “Minkštieji sūriai”, “Rūgštiniai-fermentiniai sūriai” ir “Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai”. Šių kursų medžiaga kiekvienais metais yra papildoma, tad net ir išklausius pernai metais , naudinga vėl atnaujinti žinias. 3 pakopa - konsultanto iš Prancūzijos Frederic Gobin teoriniai-praktiniai ir sūrio gamybos seminarai. Taip pat organizuojamos mokomosios-pažintinės kelionės į užsienį. 2014 metais organizavome išvyką į Normadiją, Camembert ir Pont-l’eveque sūrių šalį, 2015 metais esame parengę programą į Prancūzijos Jura regioną ( kietieji sūriai), šiemet “atrasime” Italijos sūrius.
2016 Rudens sesija startuosime rugsėjo antroje pusėje konsultanto Frederic Gobin vizitu, o baigsime lapkričio viduryje kelione į Tarptautinę sūrininkystės akademiją (AIAC(www.accademiacasearia.com)) , Italija.
Mokyklos komanda ir partneriai:
Garbės prezidentas - Frederic Gobin, tarptautinis sūrininkystės konsultantas ) (Frederic Gobin).
Direktorius - Valdas Kavaliauskas, sūrininkas-praktikas.
Talkininkai - Zita Varanavičienė- mikrobiologė, Karolis Cieminis- organizatorius, Vilnius, Tatiana Diadecko - organizatorė, Kijevas ( www.facebook.com/profile.php?id=100010543593196&fref=ts).
Partneriai - VŠĮ Dargužių amatų centras- administracinės funkcijos, Kauno technologijos universitetas- metodinė parama, MFR - Prancūzija- pedagoginis konsultantai, Accademia internationale del arte casearia
(www.accademiacasearia.com) - Italija, planuojamo Erazmus projekto partneriai .
2016 metų rudens sesija
Savaitė 38 - Frederic Gobin vizitas Lietuvoje.
23/09, penktadienis, teorinis-praktinis seminaras Lietuvos sūrininkams. Temos : sūrių nokinimo teorija ir praktika, nokinimo veiksnių parinkimas (NOKINIMAS). Sūrio išeigos optimizavimas. Kiti klausimai. Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
24/09 , šeštadienis. Sūrio gaminimo seminaras Lietuvos sūrininkams. Mišraus traukinimo sūrių gamyba. Karvės pieno Camembert (www.surininkunamai.lt/302vyk281-mokymai.html) . Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
Įvadas į sūrininkystę.
04/10 antradienis
08/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Kietieji sūriai.
15/10 šeštadienis
18/10 antradienis
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Minkštieji sūriai.
25/10 antradienis
29/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai.
05/11 - šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Rūgštiniai - fermentiniai sūriai
12/11 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje?
03/12 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Savaitė 46, 14-19/11 - išvyka į AIAC, Italija, Mokomoji pažintinė kelionė į Tarptautinę sūrininkystės akademiją. Apytikslė kaina 600-800 euru/zm - 6 dienos. Detalesnę programą paskelbsime vėliau.
Registruotis - [email protected], Gintarė, 8-655-57477. Registruojantis nurodyti kokius kursus pasirinkote ir kokią dieną. Jums bus parašyta sąskaita išankstiniam apmokėjimui.
Pasiteiravimui - [email protected], Valdas , 8-698-39893
Valdas
Mokymai organizuojami pavasario ( kovas-balandis) ir rudens ( rugsėjis-spalis-lapkritis) sesijomis. Mokymų programa parengta pagal pakopas: 1 pakopa du kursai: “Įvadas į sūrininkystę” ir “Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje”. 2 pakopa - keturi specializuoti kursai: “Kietieji sūriai”, “Minkštieji sūriai”, “Rūgštiniai-fermentiniai sūriai” ir “Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai”. Šių kursų medžiaga kiekvienais metais yra papildoma, tad net ir išklausius pernai metais , naudinga vėl atnaujinti žinias. 3 pakopa - konsultanto iš Prancūzijos Frederic Gobin teoriniai-praktiniai ir sūrio gamybos seminarai. Taip pat organizuojamos mokomosios-pažintinės kelionės į užsienį. 2014 metais organizavome išvyką į Normadiją, Camembert ir Pont-l’eveque sūrių šalį, 2015 metais esame parengę programą į Prancūzijos Jura regioną ( kietieji sūriai), šiemet “atrasime” Italijos sūrius.
2016 Rudens sesija startuosime rugsėjo antroje pusėje konsultanto Frederic Gobin vizitu, o baigsime lapkričio viduryje kelione į Tarptautinę sūrininkystės akademiją (AIAC(www.accademiacasearia.com)) , Italija.
Mokyklos komanda ir partneriai:
Garbės prezidentas - Frederic Gobin, tarptautinis sūrininkystės konsultantas ) (Frederic Gobin).
Direktorius - Valdas Kavaliauskas, sūrininkas-praktikas.
Talkininkai - Zita Varanavičienė- mikrobiologė, Karolis Cieminis- organizatorius, Vilnius, Tatiana Diadecko - organizatorė, Kijevas ( www.facebook.com/profile.php?id=100010543593196&fref=ts).
Partneriai - VŠĮ Dargužių amatų centras- administracinės funkcijos, Kauno technologijos universitetas- metodinė parama, MFR - Prancūzija- pedagoginis konsultantai, Accademia internationale del arte casearia
(www.accademiacasearia.com) - Italija, planuojamo Erazmus projekto partneriai .
2016 metų rudens sesija
Savaitė 38 - Frederic Gobin vizitas Lietuvoje.
23/09, penktadienis, teorinis-praktinis seminaras Lietuvos sūrininkams. Temos : sūrių nokinimo teorija ir praktika, nokinimo veiksnių parinkimas (NOKINIMAS). Sūrio išeigos optimizavimas. Kiti klausimai. Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
24/09 , šeštadienis. Sūrio gaminimo seminaras Lietuvos sūrininkams. Mišraus traukinimo sūrių gamyba. Karvės pieno Camembert (www.surininkunamai.lt/302vyk281-mokymai.html) . Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
Įvadas į sūrininkystę.
04/10 antradienis
08/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Kietieji sūriai.
15/10 šeštadienis
18/10 antradienis
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Minkštieji sūriai.
25/10 antradienis
29/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai.
05/11 - šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Rūgštiniai - fermentiniai sūriai
12/11 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje?
03/12 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Savaitė 46, 14-19/11 - išvyka į AIAC, Italija, Mokomoji pažintinė kelionė į Tarptautinę sūrininkystės akademiją. Apytikslė kaina 600-800 euru/zm - 6 dienos. Detalesnę programą paskelbsime vėliau.
Registruotis - [email protected], Gintarė, 8-655-57477. Registruojantis nurodyti kokius kursus pasirinkote ir kokią dieną. Jums bus parašyta sąskaita išankstiniam apmokėjimui.
Pasiteiravimui - [email protected], Valdas , 8-698-39893
Valdas
Frederic Gobin
Frederic GOBIN
Pieno produktų perdibimo konsultantas
2, rue de Camps Prisonier
17700 Surgere
France
tel +33 6 26 69 69 15
email - [email protected]
Gimęs 29/09/1947 Saumur mieste
Prancūzas
vedęs, 2 vaikai
Diplomai
Pieno perdirbimo technologas - ENIL ( Nacionaline aukštoji pieno pramonės mokykla) AURRILAC
Diplomuotas Profesorius-Mokytojas pieno perdirbimo technologijos ir sūrio gamybos
http://www.surininkunamai.lt/ruduo-2016/surininkystes-mokykla-2016-rudens-sesija
Pieno produktų perdibimo konsultantas
2, rue de Camps Prisonier
17700 Surgere
France
tel +33 6 26 69 69 15
email - [email protected]
Gimęs 29/09/1947 Saumur mieste
Prancūzas
vedęs, 2 vaikai
Diplomai
Pieno perdirbimo technologas - ENIL ( Nacionaline aukštoji pieno pramonės mokykla) AURRILAC
Diplomuotas Profesorius-Mokytojas pieno perdirbimo technologijos ir sūrio gamybos
http://www.surininkunamai.lt/ruduo-2016/surininkystes-mokykla-2016-rudens-sesija