SŪRININKŲ NAMAi
SŪRIO KULTŪROS ŽIDINYS
  • Naujienos
  • Piemens dienoraštis
  • Mūsų sūriai
    • Sūrininkų Rasos ir Valdo sodyba „Paskui saulę ir ožkas“
    • Ginta ir Juozas Novikevičiai – Kijutiškių k., Varėnos r.
    • Lilija ir Stasys Rizgeliai – Paežerėlių k., Trakų r.
  • Reportažai / metraštis
    • Sūrio metraštis >
      • Sūrio istorija
      • Sūris mene
      • Sūrių įvairovė
      • Metraštininkai
  • Sūrininko amatas
    • Sūrininkystės mokykla >
      • 2017 pavasaris
    • Straipsniai ir mokymų medžiaga >
      • Sūrių receptai
      • Įvykę mokymai
      • Straipsniai
    • Naudingos nuorodos ir literatūra

Sūrininkystės mokykla 2016. Rudens sesija.

10/7/2016

0 Comments

 
Sūrininkystės mokykla 2016. Rudens sesija.
         Nuo 2014 metų VŠĮ “Sūrininkų Namai” iniciatyva veikianti neformali sūrininkystės mokykla per porą metų turėjo daugiau kaip 180 klausytojų,- esamų ir būsimų Lietuvos, Ukrainos ir Rusijos  sūrininkų.
          Mokymai organizuojami pavasario ( kovas-balandis) ir rudens ( rugsėjis-spalis-lapkritis)  sesijomis. Mokymų programa parengta pagal pakopas: 1 pakopa du kursai: “Įvadas į sūrininkystę” ir “Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje”. 2 pakopa - keturi specializuoti kursai: “Kietieji sūriai”, “Minkštieji sūriai”, “Rūgštiniai-fermentiniai sūriai” ir “Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai”. Šių kursų medžiaga kiekvienais metais yra papildoma, tad  net ir išklausius pernai metais , naudinga  vėl atnaujinti žinias. 3 pakopa - konsultanto iš Prancūzijos Frederic Gobin teoriniai-praktiniai ir sūrio gamybos seminarai. Taip pat organizuojamos mokomosios-pažintinės kelionės į užsienį. 2014 metais organizavome išvyką į Normadiją, Camembert ir Pont-l’eveque sūrių šalį,  2015 metais esame parengę programą į Prancūzijos Jura regioną ( kietieji sūriai), šiemet “atrasime” Italijos sūrius.
          2016 Rudens sesija startuosime rugsėjo antroje pusėje konsultanto Frederic Gobin vizitu, o baigsime lapkričio viduryje kelione į Tarptautinę sūrininkystės akademiją (AIAC(www.accademiacasearia.com)) , Italija.
         Mokyklos komanda ir partneriai:
Garbės prezidentas - Frederic Gobin, tarptautinis sūrininkystės konsultantas ) (Frederic Gobin).
Direktorius - Valdas Kavaliauskas, sūrininkas-praktikas.
Talkininkai - Zita Varanavičienė- mikrobiologė, Karolis Cieminis- organizatorius, Vilnius, Tatiana Diadecko - organizatorė, Kijevas ( www.facebook.com/profile.php?id=100010543593196&fref=ts).
Partneriai - VŠĮ Dargužių amatų centras- administracinės funkcijos, Kauno technologijos universitetas- metodinė parama, MFR - Prancūzija- pedagoginis konsultantai, Accademia internationale del arte casearia
(www.accademiacasearia.com)  - Italija,  planuojamo Erazmus projekto partneriai .
 
 
2016 metų rudens sesija
Savaitė 38 - Frederic Gobin vizitas Lietuvoje
23/09, penktadienis,  teorinis-praktinis  seminaras Lietuvos sūrininkams. Temos : sūrių nokinimo teorija ir praktika, nokinimo veiksnių parinkimas (NOKINIMAS). Sūrio išeigos optimizavimas. Kiti klausimai. Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
24/09 , šeštadienis. Sūrio gaminimo seminaras Lietuvos sūrininkams. Mišraus traukinimo sūrių gamyba. Karvės pieno Camembert (www.surininkunamai.lt/302vyk281-mokymai.html) . Grupės dydis 5-10 žmonių. Kaina 100e/diena.
 
Įvadas į sūrininkystę.
04/10 antradienis
08/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Kietieji sūriai.
15/10 šeštadienis
18/10 antradienis
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Minkštieji sūriai.
25/10 antradienis
29/10 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Sūriai su mėlynuoju pelėsiu ir čedaro tipo sūriai.
05/11 - šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Rūgštiniai - fermentiniai sūriai
12/11 šeštadienis.
Grupės dydis 10 žmonių. Kaina 75e/žm.
Kaip įsirengti ir legalizuoti sūrinę ūkyje?
03/12 šeštadienis.
Grupės dydis 10-15 žmonių. Kaina 50 e/diena.
Savaitė 46, 14-19/11  - išvyka į AIAC, Italija, Mokomoji pažintinė kelionė į  Tarptautinę sūrininkystės akademiją. Apytikslė kaina 600-800 euru/zm - 6 dienos. Detalesnę programą paskelbsime vėliau.
 
Registruotis - amataidarguziuose@gmail.com, Gintarė, 8-655-57477. Registruojantis nurodyti kokius kursus pasirinkote ir kokią dieną.  Jums bus parašyta sąskaita išankstiniam apmokėjimui.
Pasiteiravimui - valdaska@yahoo.fr, Valdas , 8-698-39893
 


0 Comments



Leave a Reply.

    Gero sūrio rasite:

    SŪRININKŲ NAMUOSE DARGUŽIUOSE
    Merkio g. 53, Dargužiai, Varėnos r.
    Trečiadieniais 
    – sekmadieniais 11:00 – 20:00 
    Telefonas pasiteirauti: 
    8-655-29171 Roberta
    „ARBATOS NAMAI“ VARĖNOJE
    Vytauto g. 18-1, Varėna
    (priešais „IKI“ prekybos centrą)

    Pas Danutę
    TYMO TURGUJE 
    Vilniuje, Užupyje kiekvieną ketvirtadienį 10:00 – 15:00​
    „Sūrininkų namų“ autobusėlyje rasite visus mūsų geriausius ožkos ir karvės pieno sūrius ir kitas kaimo gėrybes. 
    Telefonas pasiteirauti: 
    8-687-99194 Juozas
    „ROOTS“ KRAUTUVĖLĖ
    Vilniuje, Halės turgavietėje nuo trečiadienio iki sekmadienio 9:00 – 17:00
    Pats didžiausias Lietuvoje smulkiųjų sūrininkų produktų pasirinkimas.
    Galima degustuoti netgi užgeriant lietuvišku vynu.
    „VILNIAUS SŪRINĖ“ 
    Gariūnų maisto turgus (5 halė) nuo antradienio iki penktadienio 6:00 – 13:00;
    savaitgaliais 6:00 – 15:00

    Telefonas pasiteirauti: 
    8-634-47842 Jelena
    BENEDIKTO TURGUS
    Ketvirtadieniais ir šeštadieniais
    9:00 – 19:00

    Ieškokite „Sūrininkų namų“ iškabos ir prie jos rasite Liną, mielai sūrio parduosiančią.
    Telefonas pasiteirauti: 
    8-601-33752
    „NORDIKA“ 
    Prekybos centras Vilniuje šeštadieniais 10:00 – 18:00
    Telefonas pasiteirauti: 
    8-8-606-35562 sūrininkė Dalia

    Asociacija
    „Viva Sol“

    Smulkiųjų gamintojų ir valgytojų susivienijimas. Ryšys tarp artimų ir tolimų žmonių, kaimynų, tarp valgytojo, gamintojo bei augintojo. 
    Kad kaimas būtų gyvas!

    NUORODA
    Picture

    RSS Feed

Powered by
✕