Ryte :
Sūrinė - muziejus « Fromagerie Graindorge »
Šeimos verslas, trečia karta
Livarot, Pont l’Eveque, Pave d’Auge, Camembert, Neufchatel sūrių gamintojas
Vietinis mažasis gigantas (daugelio vietos mažųjų sūrinių supirkėjas)
Sūrius gamina iš superkamo žalio pieno
Visi Graindorge gaminami sūriai turi AOP kilmės sertifikatus
Prieš porą metų pačioje sūrinėje atidarė sūrių gamybos ekspoziciją - muziejų: lankytojai kviečiami susipažinti su Graindorge istorija (anglų, pranc. kalbomis) (video, foto, interaktyvios priemonės vaikams) bei stebėti pro įrengtus langus sūrių gamybos procesą. Viską daro robotai. Žmonės tik prižiūri ir pakoreguoja įrengimų veiksmus.
Vizito pabaigoje degustuojame visus penkis krašto sūrius. Gidė paaiškina, kad ragauti reikia tam tikra nustatyta tvarka, nuo silpniausių link stipriausių sūrių : Pont l’eveque – Pave d’Auge – Camembert – Livarot – Neufchatel (sūriausias iš visų, nors skonio stiprumu labiausiai pasižymi Livarot).
Vizitas buvo pačiu laiku. Spėjome pailsėti, atsigauti po gan intensyvių ankstesnių dienų, sušilti ir nusiteikti kitiems vizitams.
http://www.graindorge.fr/visite-presentation.php
Sūrinė - muziejus « Fromagerie Graindorge »
Šeimos verslas, trečia karta
Livarot, Pont l’Eveque, Pave d’Auge, Camembert, Neufchatel sūrių gamintojas
Vietinis mažasis gigantas (daugelio vietos mažųjų sūrinių supirkėjas)
Sūrius gamina iš superkamo žalio pieno
Visi Graindorge gaminami sūriai turi AOP kilmės sertifikatus
Prieš porą metų pačioje sūrinėje atidarė sūrių gamybos ekspoziciją - muziejų: lankytojai kviečiami susipažinti su Graindorge istorija (anglų, pranc. kalbomis) (video, foto, interaktyvios priemonės vaikams) bei stebėti pro įrengtus langus sūrių gamybos procesą. Viską daro robotai. Žmonės tik prižiūri ir pakoreguoja įrengimų veiksmus.
Vizito pabaigoje degustuojame visus penkis krašto sūrius. Gidė paaiškina, kad ragauti reikia tam tikra nustatyta tvarka, nuo silpniausių link stipriausių sūrių : Pont l’eveque – Pave d’Auge – Camembert – Livarot – Neufchatel (sūriausias iš visų, nors skonio stiprumu labiausiai pasižymi Livarot).
Vizitas buvo pačiu laiku. Spėjome pailsėti, atsigauti po gan intensyvių ankstesnių dienų, sušilti ir nusiteikti kitiems vizitams.
http://www.graindorge.fr/visite-presentation.php
Mūsų kitas ūkis yra visai šalia Lamanšo pakrantės. Negalime praleisti tokios progos, lekiame į Houlgate miestą, pajūris, atoslūgis, žygiuojame toli toli, matome besiilsinčius ant smėlio plūdurus, renkame kriaukles, įkvepiame gyliai jūros ir vėjo kvapą, vanduo labai sūrus… šalta, lyja, nesvarbu, tiesiog gera. Sušylame ant kranto įsikūrusioje kavinėje su karšta arbata…
Popietė :
Eric et Régine MAERTENS, sidro ir kitų iš obuolių gaminamų produktų, pieno produktų (sūriai, pieno uogienė* ir kt.) gamintojai, mišrus ūkis
!Edukacinis ūkis (8000 lankytojų (moksleivių ir ne tik) per metus
65 ha ūkio plotas
40 melžiamų Normandų veislės karvių
20 mėsinių bulių
15 avių
Ožkos, kiaulės, asilas
4 ha obelų sodas (senovinis, aukštai išsidėsčiusios šakos, įmanomas gyvulių ganymas), 25 obuolių veislės
Ūkio išskirtinumas yra jo edukacinė paskirtis, kuri tuo pačiu yra papildomas pajamų šaltinis. Ūkis yra organizuotas tokiu būdu, kad lankytojai galėtų matyti gyvulius, melžimo procesą, gamybos patalpas ir pan. Lankymas vyksta dviem būdais: 1) laisvas lankymas, kuomet lankytojai lanko ūkį, sekdami nuorodas, skaitydami stendus, stebėdami gamybos procesus, matydami gyvulius ir pan. 2) išankstinė rezervacija, susitikimas su šeimininku, kuris aprodo visą ūkį, papasakoja apie gamybos procesus ir kt.
Ūkis labai panašus į dažnas mūsų lietuvių nedidukes fermas: po kiemą vaikšto vištos, nedideli tvartai, purvas po kojom Šeimininkas pasako, kad tai tam tikra prasme irgi marketinginė priemonė, kuri patraukia lankytojų dėmesį. Įdomu tai, kad gyvuliai visiškai nebijo žmonių: pratę prie žmonių dėmesio. Erikas nuveda mus į sidro gamybos patalpas, papasakoja tai, ko nespėjo pasakyti Benoit ir Thierry, aprodo Calvados‘o rūsius...
Tai mūsų ketvirta diena, sūrių išragavome nemažai, apie sūrius irgi jau prisiklausėme, norime daugiau sužinoti apie pieno uogienę.... Kas tai? Ragaujame. Dieviškas skonis.... Norime recepto.
Eriko ir Regine pieno uogienė
Pienas ir cukrus (82 proc. pieno, 18 proc. cukraus) labai ilgai kaitinamas ant ugnies, nuolat maišant, kol po truputi išgaruoja skystis, masė sutirštėja ir truputi parausta, karamelizuojasi. Tepama ant duonos...
http://pagespro-orange.fr/lieu-roussel/
Popietė :
Eric et Régine MAERTENS, sidro ir kitų iš obuolių gaminamų produktų, pieno produktų (sūriai, pieno uogienė* ir kt.) gamintojai, mišrus ūkis
!Edukacinis ūkis (8000 lankytojų (moksleivių ir ne tik) per metus
65 ha ūkio plotas
40 melžiamų Normandų veislės karvių
20 mėsinių bulių
15 avių
Ožkos, kiaulės, asilas
4 ha obelų sodas (senovinis, aukštai išsidėsčiusios šakos, įmanomas gyvulių ganymas), 25 obuolių veislės
Ūkio išskirtinumas yra jo edukacinė paskirtis, kuri tuo pačiu yra papildomas pajamų šaltinis. Ūkis yra organizuotas tokiu būdu, kad lankytojai galėtų matyti gyvulius, melžimo procesą, gamybos patalpas ir pan. Lankymas vyksta dviem būdais: 1) laisvas lankymas, kuomet lankytojai lanko ūkį, sekdami nuorodas, skaitydami stendus, stebėdami gamybos procesus, matydami gyvulius ir pan. 2) išankstinė rezervacija, susitikimas su šeimininku, kuris aprodo visą ūkį, papasakoja apie gamybos procesus ir kt.
Ūkis labai panašus į dažnas mūsų lietuvių nedidukes fermas: po kiemą vaikšto vištos, nedideli tvartai, purvas po kojom Šeimininkas pasako, kad tai tam tikra prasme irgi marketinginė priemonė, kuri patraukia lankytojų dėmesį. Įdomu tai, kad gyvuliai visiškai nebijo žmonių: pratę prie žmonių dėmesio. Erikas nuveda mus į sidro gamybos patalpas, papasakoja tai, ko nespėjo pasakyti Benoit ir Thierry, aprodo Calvados‘o rūsius...
Tai mūsų ketvirta diena, sūrių išragavome nemažai, apie sūrius irgi jau prisiklausėme, norime daugiau sužinoti apie pieno uogienę.... Kas tai? Ragaujame. Dieviškas skonis.... Norime recepto.
Eriko ir Regine pieno uogienė
Pienas ir cukrus (82 proc. pieno, 18 proc. cukraus) labai ilgai kaitinamas ant ugnies, nuolat maišant, kol po truputi išgaruoja skystis, masė sutirštėja ir truputi parausta, karamelizuojasi. Tepama ant duonos...
http://pagespro-orange.fr/lieu-roussel/