Sūrių vertinimas / konkursas. Jeigu tai vertinimas, tai mes jį organizuojame truputėli kitaip. Kviestinis konsultantas pradžioje susipažįsta kokius tikslus sau keliame gamindami vieną ar kitą sūrį ( pavyzdžiui gaminame sūrį įkvėpti Langre sūrio technologijos) , vertina produktą, stebi gamybos procesą ir pateikia rekomendacijas kaip gerinti kokybę. Tokią paslaugą siūlome ir kitiems sūrininkams , deja ji kainuoja ne 5 eurus, o 100 kartų daugiau. Ir jokių galimybių gauti garbės diplomą.
Jei tai konkursas, tai norėtųsi suvokti ar tai "grožio" konkursas, kai galėtų būti įvairios nominacijos, pvz. Misteris sūris arba "publikos numylėtinis", bet kam tada skirstyti į svorio kategorijas: minkštasis, kietasis ir t.t.
O gal tai technologinio profesionalumo konkursas kur turėtų rungtis tos pačios "svorio kategorijos" pvz. Camembert, kai yra žinomi produktą apibūdinantys kriterijai ir komisija objektyviai vertina ar produktas atitinka minėtus kriterijus.
Sūrininkas Valdas
P.S. pridedu Angliuko (2014), Kaprizo (2015), ir Raudonikio (2016) atvaizdus. Nurodyti metai atspindi "paleidimą" į pardavimą. Kaip taisyklė, tai įvyksta po keliolikos mėnesių ar net ir metų kruopštaus darbo. Tai sūriai, kuriuos galėtume atiduoti grožio konkursui.
https://www.facebook.com/events/167627880307014/